Fjernbusser er…

twitterlinkedin

…et attraktivt tilbud om kollektiv trafik til danskerne

  • I 2019 benyttede 2,1 mio. passagerer sig af muligheden for at rejse med fjernbusser. Branchen blev ramt af COVID-19, der satte sit præg på 2020 og 2021 med en halvering af passagertallet, men det forventes, at de aktuelle passagertal nærmer sig tiden før den globale pandemi.
  • Fjernbustrafikken foregår på baggrund af tilladelser fra Transportministeren, der kun gives til strækninger på over 75 km. Alle fjernbusruter skal betjenes med mindst én daglig returrejse 5 dage ugentligt på ruten i en periode af mindst 6 måneder.
  • Fjernbusselskaberne er blevet kendte for at være det prisbilligt alternativ på de lange rejser. Flere af fjernbusselskaberne giver rabatter til unge, studerende, pensionister og børn.

…et grønt og klimavenligt alternativ

  • Fjernbustrafikken er baseret på optimal anvendelse af de nyeste (men konventionelle) teknologier og drivmidler i nogle tilfælde suppleret med mulighederne med bæredygtige, CO2-neutrale biobrændstoffer (HVO).
  • Internationalt gøres der forsøg med batteridrevne busser og brintbusser i fjernbustrafikken. Vi følger denne udvikling nøje, men udviklingen af disse teknologier har endnu ikke et stadie, der har gjort det muligt at basere dansk fjernbustrafik herpå.

…en transportform, der binder Danmark sammen

  • I dag betjenes 45 byer med fjernbustrafik af tre forskellige busselskaber. Forbindelserne går på kryds og tværs i landet fra Thisted til Nykøbing Falster og Ringkøbing til København ligesom fjernbussen i årtier har været den vigtigste kollektive trafikforbindelse til Bornholm.
  • Flere fjernbus-destinationer betjenes ikke med togtrafik og i flere tilfælde tilbyder fjernbustrafikken en direkte rejse, hvor andre kollektive trafikmuligheder kræver et skifte.
  • Fjernbusselskaberne samarbejder med kommunerne og trafikselskaberne om at etablere stoppesteder ved de centrale knudepunkter ved rutebilstationer, bycentre, stationer med mere. I København er der udsigt til, at buspassagererne fra maj 2024 kan betjenes fra en ny – og længe ventet – Busterminal ved Dybbølsbro. Herefter er det slut med de kaotiske og farlige forhold, buspassagererne udsættes for i Ingerslevsgade i dag.
twitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *